Nieuws

2019 11 Kodak Sonora 07-12-2020
Acket kiest voor milieuvriendelijke oplossing in plaattechnologie
In lijn met het ons continue proces om steeds duurzamer te ondernemen, heeft Acket begin oktober een nieuw type offset plaat in gebruik genomen. De offsetplaat stelt Acket in staat milieuvriendelijker te produceren doordat er geen 'processing' stap meer benodigd is bij het vervaardigen van de offset platen. Dit houdt in dat de platen volledig chemievrij gemaakt worden.
Lees meer
arrow
20201111 125130 07-12-2020
Het ontstaan van een verpakking: van plakstift tot cadeauverpakking
Om het online platvorm BisonKids te ondersteunen en omdat lijmboxen zo’n leuke hebbedingetjes zijn, wilde de klant graag een knutsellijm-box voor kinderen in de markt zetten. Hiermee worden al bestaande producten samen in één lijmbox verpakt. Behalve verschillende lijm producten bevat de box ook een kliederschort. Door de QR-code op de box te scannen, worden de kinderen direct doorgelinkt naar de site. Op deze site staan allerlei knutselprojecten waar ze, met gebruik van de lijmen in de box, direct mee aan de slag kunnen. Maar eerst moet de knutselbox een feit worden.
Lees meer
arrow
Prematurendag 17-11-2020
Wereld Prematurendag
Op 17 november, Wereld Prematurendag, wordt extra aandacht gevraagd voor de problemen rond een vroeggeboorte. Acket heeft dit jaar de verpakkingen die voor deze dag noodzakelijk zijn, samen met de leveranciers van andere grondstoffen en de co-packer, gesponsord om zo de ouders van prematuren kindjes alsnog dat feestelijke beschuit-met-muisjes-momentje te bezorgen, dat door alle hectiek en zorgen rondom een vroeggeboorte vaak vergeten wordt.
Lees meer
arrow
Hartelijk Dank Voor Het Stemmen 09-10-2020
Hartelijk dank voor het stemmen!
Afgelopen woensdag heeft de uitreiking van de Pro Carton Ecma Award plaatsgevonden. Ondanks dat wij ontzettend trots blijven op onze inzending, die zich volgens ons op technisch en creatief vlak blijft onderscheiden van andere verpakkingen, is het gebleven bij een shortlisting. Graag bedanken wij eenieder voor het uitbrengen van hun stem op de Moyo Tomatoes Pack van Acket Drukkerij Kartonnage, in samenwerking met Looye Kwekers. Daarnaast feliciteren wij de winnaars met deze mooie prestatie!
Lees meer
arrow
Tomaten Moyo 04-09-2020
Verpakking Acket genomineerd voor Ecma award
Onlangs hebben wij bericht gekregen dat wij zijn genomineerd voor de Ecma pro carton award!
Lees meer
arrow
Voetpad Nieuwe Vloer 3 4 2020 14-08-2020
Vloerrenovatie
Begin dit jaar heeft er een vloerrenovatie in de onze afdelingen expeditie, drukkerij en stans plaatsgevonden. Maar liefst 1652 m2 vloer is daar vervangen!
Lees meer
arrow
Collage 31-07-2020
Geslaagden opleiding operator vouwplakken
Deze toppers hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan de opleiding operator vouwplakken. In februari en juni hebben zij hun diploma in ontvangst mogen nemen. Van harte gefeliciteerd allemaal! Wij bedanken het GOC voor de fijne samenwerking. Daarnaast bedanken wij de praktijkbegeleiders en Marco Moone voor de goede begeleiding.
Lees meer
arrow
Download 13-07-2020
Dag van de Duurzame Verpakking
In samenwerking met vier Food Innovation studenten van HAS Hogeschool organiseerde de Gemeente Oss op 22 juni 2020 het landelijke online evenement ‘Dag van de Duurzame Verpakking’. Samen met een aantal andere verpakkingsbedrijven voor de voedingsindustrie uit Oss hebben wij hier onderdeel van uit mogen maken. Erg leuk dat er op deze manier aandacht is voor Osse verpakkingen!
Lees meer
arrow
Acket Brc Pack Vs 6 Level Aa 10-07-2020
BRC AA status
Acket heeft de BRC AA status toegekend gekregen.
Lees meer
arrow