Frites

Speciaal ontwikkeld voor de thuisbezorging van krokante frites.

Het ontwikkelen van een verpakking, specifiek voor een krokante thuisbezorging van frites. De Hot2Home™ werd voorzien van een deksel om ervoor te zorgen dat de friet onderweg naar de consument niet uit de cup viel. Slap worden van friet is een groot probleem bij thuisbezorging, veroorzaakt door het vocht dat vrijkomt uit de frites.

Deze nieuwe verpakking, in combinatie met nieuwe frites ontwikkeld door LambWesten vof, zorgt voor krokante frites voor maximaal 20 minuten. Genoeg tijd om de friet thuis te bezorgen.

Vorm, materiaal, grafisch ontwerp

Er is een consumentenonderzoek gedaan om de vorm van de Hot2Home™ verpakking te bepalen. De staande taps toelopende vorm wordt door de consument geassocieerd met frites. En het helpt bij het afvoeren van vocht dat vrijkomt uit de gebakken frites. Hiervoor is een gatenpatroon aangebracht in de zijwanden en deksel van de Hot2Home™. Hierdoor ontstaat een schoorsteenwerking die het vocht zo afvoert, dat de frites 20 minuten knapperig blijven. De vorm van de gaten van het gatenpatroon is afgeleid van het logo van LambWeston vof, om een link te leggen tussen de verpakking en de eigenaar van het ontwerp. Het grafisch ontwerp is relatief neutraal, maar kan specifiek worden aangepast aan de klanten van LambWeston vof.

Categorie

De Hot2Home™ verpakking de enige in zijn soort binnen de thuisbezorgmarkt. Geen van de bestaande fritesverpakkingen is in staat om frites krokant af te leveren binnen de gewenste bezorgtijd van maximaal 20 minuten.

Innovatief

Als materiaal is vouwkarton gekozen voorzien van een dispersie coating. Coating is nodig om het doorslaan van vet uit de frites te voorkomen. Er is bewust niet gekozen voor vouwkarton voorzien van PE-coating, aangezien die aanzienlijk minder duurzaam is dan de oplossing die Plasti Rolli biedt met het materiaal Jazz+.

Een uitdaging vormde het aanbrengen van het gatenpatroon in de Hot2Home™ verpakking. Dit is voor de meeste producenten niet haalbaar, maar in samenwerking met de vouwkartonverpakkingsproducent Acket is het in deze verpakking gelukt het patroon op de gewenste wijze in de verpakking te krijgen.

Voordelen

Het grote voordeel van deze innovatie is dat het voor het eerst mogelijk is om krokante frites via thuisbezorging bij de consument te krijgen. De hele keten kan hiervan profiteren met consumenten die tevreden zijn over de afgeleverde krokante frites.

Technologie

De schoorsteenwerking van de Hot2Home™ verpakking is een nieuwe gepatenteerde technologie. In combinatie met de specifiek voor thuisbezorging ontwikkelde frites van LambWeston wordt hiermee het gewenste doel bereikt: krokante friet bij de consument.

Meer weten over de frites verpakking?

Neem contact op met Willem van der Burgt.

Artboard
+31 6 113 502 48