Marktontwikkelingen karton


Marktontwikkelingen

Afgelopen jaren heeft de markt voor FBB (verse vezel) karton een sterke vraag gekend. Daardoor hebben karton producenten prijzen begin 2019, net als medio 2018, kunnen verhogen. De vraag is inmiddels redelijk gestabiliseerd met als gevolg dat het op dit moment ook rustig is op het prijzen front. Of de vraag nog verder gaat toenemen, en dus de kans op een prijsstijging, zal onder andere afhangen hoe ver kunststof zal worden vervangen door karton. De levertijden zijn voor de standaard kwaliteiten op het moment van schrijven normaal.

De marktvraag naar WLC (gerecyclede) kartonsoorten is stabiel en daardoor ook de prijzen. De levertijden zijn op dit moment normaal.

De dalende vraag naar oud papier uit China zou een invloed kunnen gaan hebben op de oud papierprijzen maar daar is op dit moment nog geen sprake van. De levertijden van de standaardproducten zijn normaal. De levertijden van de speciale kwaliteiten lopen iets op.

Graskarton

Graskarton is een nieuw product en wordt geproduceerd door onze leverancier Buchmann. "Een deel van de houtpulp wordt vervangen door bewerkte grasvezels - een nieuwe maatstaf voor duurzame verpakkingsoplossingen. In vergelijking met een conventioneel nieuw karton, wordt meer dan 250 kg CO2 en meer dan 3000 liter water per ton karton bespaard." Graskarton is te verkrijgen in zowel gestreken als ongestreken versie. Wilt u meer informatie?