IPG Technical Meeting 2008

De uit alle werelddelen afkomstige leden van de International Packaging Group (IPG), een vereniging van 23 leden en 6 geassocieerd leden, kwamen van 10 juni t/m 13 juni 2008 in De Ruwenberg in Sint Michielsgestel bijeen voor hun jaarlijkse Technical Meeting.

Acket Drukkerij Kartonnage B.V. uit Oss, exclusief lid voor de Benelux en geleid door Vic Acket en Gerard van Egmond trad op als gastheer voor de 62 deelnemers.

Na een op 9 en 10 juni voorafgaand bezoek aan de Drupa in Dusseldorf (werelds grootste grafische vakbeurs) waarin een speciaal programma door de geassocieerd leden Heidelberg, Bobst, ManRoland, EskoGraphics, Sun Chemical en International Paper werd gepresenteerd reisde men af naar Sint Michielsgestel. Tijdens de drie dagen van de meeting werden onder andere de productiviteitsbenchmark en methodes voor voorspelbaar en preventief onderhoud behandeld. Uiteraard werden ook alle nieuwe ontwikkelingen van de Drupa uitvoerig geëvalueerd.

Op donderdagochtend werd een bedrijfsbezoek aan Acket gebracht, waarbij onder andere grafisch technoloog Gerie Rikken een aantal druktechnische innovaties toonde aan de hoogst geïnteresseerde mannen met een hoge vakkennis. Verder was men onder de indruk van de orde, netheid en efficiency van het bedrijf. Het bezoek aan Acket werd afgesloten met traditioneel Nederlands haring happen, uiteraard met jenever, dan wel een onvervalst broodje kroket.

In de avondprogramma’s maakten de gasten kennis met Brabant door onder andere een 2CV tocht langs de Maas en een bezoek aan Kasteel Heeswijk. Vol indrukken keerde men terug naar 22 verschillende landen in de wereld!