Het ontstaan van een verpakking: van plakstift tot cadeauverpakking

20201111_125130.jpg#asset:1909

Om het online platvorm BisonKids te ondersteunen en omdat lijmboxen zo’n leuke hebbedingetjes zijn, wilde de klant graag een knutsellijm-box voor kinderen in de markt zetten. Hiermee worden al bestaande producten samen in één lijmbox verpakt. Behalve verschillende lijm producten bevat de box ook een kliederschort. Door de QR-code op de box te scannen, worden de kinderen direct doorgelinkt naar de site. Op deze site staan allerlei knutselprojecten waar ze, met gebruik van de lijmen in de box, direct mee aan de slag kunnen.

Maar eerst moet de knutselbox een feit worden.

Om van een plakstift tot een cadeauverpakking te komen moeten we een aantal stappen zetten. Er wordt over en weer met de klant gecommuniceerd. Allereerst worden de bestaande lijmproducten toegestuurd met enige tekst en uitleg hoe de klant de producten graag zichtbaar wil hebben. Het is dan aan onze afdeling CADCAM om dit technisch te realiseren met zo min mogelijk handelingen. Waar komt wat in het interieur, hoe kunnen we de producten zo mooi en goed mogelijk zichtbaar maken. Dit vereist wel enige vakkennis, daar de verschillende producten ook verschillende afmetingen en diktes hebben. Én alles moet uiteraard netjes op dezelfde hoogte in de cadeauverpakking komen.

Dan wordt een eerste plottermodel met de producten er in naar de klant gestuurd. Direct een goede transporttest of alles goed op zijn plek blijft zitten. Na een kleine fine-tuning kan de digitale stansmestekening naar de klant gestuurd worden voor het opmaken van de bedrukking. Ondertussen wordt het karton en de stansvorm besteld. Als alles binnen en goedgekeurd is, kunnen we de order in productie nemen. Snel en vakkundig worden de N-golf vellen gedrukt, gestanst en verwerkt in de kartonnage.

Het uiteindelijke resultaat vind je, gevuld en wel, inmiddels in de winkel.