Forse investeringen bij Acket drukkerij-kartonnage

Acket drukkerij-kartonnage bv heeft besloten tot grootschalige investeringen ter verhoging van efficiëntie en benutting van nieuwste technologie. “Het is onze doelstelling om de doorlooptijden en flexibiliteit verder te verbeteren. We zien ons marktaandeel volgens planning groeien en ondernemen stappen voor de toekomst.” Aldus Vic Acket (DGA)

“Het was een grondig selectietraject. Onze specialisten hebben een procedure van anderhalf jaar testen en proefnemingen doorlopen waarna is gebleken dat de 6 kleuren Heidelberg XL 105-6L in verhoogde en verlengde uitvoering het meest aan onze eisen en wensen voldoet. Deze geavanceerde offsetdruk-machine, met een draaisnelheid van 18.000 vel per uur, gaat naast de andere 72x102 machines de efficiëntie in het hele bedrijf optimaliseren.”

Acket voorziet ook een drukmachine van een UV-lak unit om verpakkingen met extra hoge glans, speciale effecten en -substraten in eigen huis te verwerken. Hiernaar is in toenemende mate vraag en ook heeft deze innovatie een verkorting van de doorlooptijden als belangrijk gevolg.

De 3e generatie Computer-To-Plate is bij Acket geïnstalleerd. De Agfa Avalon volautomatische Platemaker sluit aan op het moderne machinepark en versnelt het voortraject.