Acket investeert in zonnepanelen en een afzuiginstallatie

Met het oog op duurzaamheid heeft Acket weer een grote stap gezet. Door te investeren in zowel zonnepanelen als in een afzuiginstallatie.

Zonnepanelen Acket heeft namelijk 300 zonnepanelen op de sheddaken van het bedrijfspand laten instaleren. Met een totaalvermogen van bijna 80.000 Watt piek, wat meer dan 70.000 kWh per jaar oplevert. Dit kan vergeleken worden met een energieverbruik van ongeveer 30 huishoudens voor een heel jaar. Door middel van deze investering draagt Acket bij aan een schoner milieu, in vergelijking met kolen of gas is de CO2- uitstoot van zonnepanelen gemiddeld 10 tot 30 keer zo laag.

Zonnepanelen_nieuwsbrief.jpg#asset:771

Afzuiginstallatie

Ook heeft Acket onlangs een nieuwe afzuiginstallatie laten installeren. Door het uitgekiende ontwerp van de installatie en het gebruik van nieuwe ventilatoren met frequentieregeling daalt het energieverbruik met meer dan 50%. Tevens zorgt de retourlucht naar de productieruimte voor extra besparing op de verwarmingskosten. Daarnaast levert de automatisering van de verwerking van de stansresten een verdere bijdrage aan de stabiliteit en kwaliteit van het productieproces.

Afzuiginstallatie_nieuwsbrief.jpg#asset:773