Acket in het nieuws

Heidelberg
Op de tweede dag van de Heidelbergs verpakkingsdagen kwamen journalisten naar België en Nederland om een bezoek te brengen aan twee bedrijven die de Heidelberg Speedmaster technologie toepassen.

Acket Drukkerij Kartonnage was de eerste stop. Tom Acket, directeur, geeft een tour door het pand waar ze gespecialiseerd zijn in de productie van gevouwen karton voor de voedselindustrie.

Innovatie
Acket blijft innoveren en merkte een tendens bij zijn klanten waarbij er minder vraag kwam naar voorraad en meer naar snelle levering van orders. Om aan die vraag te voldoen, moest Acket investeren in nieuwe, snelle machines. Er is gekozen voor de Speedmaster XL 106-6, die in vergelijking met competitieve machines tot wel 20% meer produceert.

Productiemogelijkheden
Om zich te blijven onderscheiden biedt Acket nu meer verschillende print en afwerktechnieken, inclusief verpakken in folie en met reliëf. De dubbele afwerkingsmogelijkheden van de Speedmaster XL 106-6 verbreden het aanbod en zijn gemakkelijk te produceren. Daarnaast focust Acket zich onder andere op een uitgebreid afvalsysteem en duurzame oplossingen als zonne-energie.