News

20210114 130027 14-01-2021
Uitreiking 'Vic Acket' prijs
Op de verjaardag van Acket- 137 jaar! hebben vandaag 3 medewerkers een 'Vic Acket' prijs uitgereikt gekregen.
Read more
arrow
Dtp Aanleverspecs 07-12-2020
Hoe artwork aan te leveren.
Om tot een vlotte verwerking van het het artwork te komen is een juiste aanlevering essentieel. Een High Resolution PDF welke goed is gegenereerd voorkomt veel onduidelijkheden, extra verwerkingstijd en voorkomt dat u wordt geconfronteerd met extra kosten.
Read more
arrow
2019 11 Kodak Sonora 07-12-2020
Acket kiest voor milieuvriendelijke oplossing in plaattechnologie
In lijn met het ons continue proces om steeds duurzamer te ondernemen, heeft Acket begin oktober een nieuw type offset plaat in gebruik genomen. De offsetplaat stelt Acket in staat milieuvriendelijker te produceren gezien er geen processing stap meer benodigd is bij het vervaardigen van offset platen. Dit houdt in dat de platen volledig chemievrij gemaakt worden.
Read more
arrow
20201111 125130 07-12-2020
Het ontstaan van een verpakking: Van plakstift tot cadeauverpakking
Om het online platvorm BisonKids te ondersteunen en omdat lijmboxen zo’n leuke hebbedingetjes zijn, wilde men graag een knutsellijm-box voor kinderen in de markt zetten. Hiermee worden al bestaande producten samen in één lijmbox verpakt. Behalve verschillende lijm producten bevat de box ook een kliederschort. Door de QR-code op de box te scannen, worden de kinderen direct doorgelinkt naar de site. Op deze site staan allerlei knutselprojecten waar ze, met gebruik van de lijmen in de box, direct mee aan de slag kunnen. Maar eerst moet de knutselbox een feit worden.
Read more
arrow
Prematurendag 17-11-2020
Wereld Prematurendag
Op 17 november, Wereld Prematurendag, wordt extra aandacht gevraagd voor de problemen rond een vroeggeboorte. Acket heeft dit jaar de verpakkingen die voor deze dag noodzakelijk zijn, samen met de leveranciers van andere grondstoffen en de co-packer, gesponsord om zo de ouders van prematuren kindjes alsnog dat feestelijke beschuit-met-muisjes-momentje te bezorgen, dat door alle hectiek en zorgen rondom een vroeggeboorte vaak vergeten wordt.
Read more
arrow
Hartelijk Dank Voor Het Stemmen 09-10-2020
Hartelijk dank voor het stemmen!
Afgelopen woensdag heeft de uitreiking van de Pro Carton Ecma Award plaatsgevonden. Ondanks dat wij ontzettend trots blijven op onze inzending, die zich volgens ons op technisch en creatief vlak blijft onderscheiden van andere verpakkingen, is het gebleven bij een shortlisting. Graag bedanken wij eenieder voor het uitbrengen van hun stem op de Moyo Tomatoes Pack van Acket Drukkerij Kartonnage, in samenwerking met Looye Kwekers. Daarnaast feliciteren wij de winnaars met deze mooie prestatie!
Read more
arrow
Tomaten Moyo 04-09-2020
Verpakking Acket genomineerd voor Ecma award
Onlangs hebben wij bericht gekregen dat wij zijn genomineerd voor de Ecma pro carton award!
Read more
arrow
Voetpad Nieuwe Vloer 3 4 2020 14-08-2020
Vloerrenovatie
Begin dit jaar heeft er een vloerrenovatie in de onze afdelingen expeditie, drukkerij en stans plaatsgevonden. Maar liefst 1652 m2 vloer is daar vervangen! Tijdens de gehele renovatie heeft de productie van verpakkingen door kunnen gaan, doordat er houten stofschotten zijn geplaatst. Achter deze schotten is hard gewerkt om de vloer volgens planning op te leveren. In 3 maanden tijd is de oude vloer verwijderd, waaronder 5 oude funderingen aangelegd door eerdere generaties, en is er 294 m3 beton gestort. De vloer is vervolgens voorzien van nieuwe belijningen, alvast ingericht voor toekomstige automatisering van palletvervoer, en groen gemarkeerde voetpaden en er zijn delen van de nieuwe vloer gecoat om eventuele inktvervuiling eenvoudig te kunnen verwijderen. Uiteindelijk is, geheel volgens planning, op 6 april de nieuwe vloer vrijgegeven voor productie. Grote complimenten voor onze productie en logistiek medewerkers voor hun flexibele instelling gedurende de bouwwerkzaamheden, afdeling project management voor het coördineren van de werkzaamheden en alle andere collega’s die hebben bijgedragen aan dit uitdagende maar geslaagde traject!
Read more
arrow
Collage 31-07-2020
Geslaagden opleiding operator vouwplakken
Deze toppers hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan de opleiding operator vouwplakken. In februari en juni hebben zij hun diploma in ontvangst mogen nemen. Van harte gefeliciteerd allemaal! Wij bedanken het GOC voor de fijne samenwerking. Daarnaast bedanken wij de praktijkbegeleiders en Marco Moone voor de goede begeleiding.
Read more
arrow